Zahradní nábytek

banner_nabytek

Kdo by si nechtěl v krásných dnech sednout venku s rodinou nebo přáteli.Ogrilovat si něco dobrého, přečíst oblíbenou knížku, nebo jen ležet a odpočívat. Trávíme venku příjemné teplé dny a večery.  A jelikož se blíží jaro, je nejvyšší čas si něco pěkného pořídit.  A tak udělejte své zahradě, terase a hlavně sobě radost něčím novým. Krásné počasí přímo vybízí k stolování nebo grilování pod modrou oblohou. Proč být zavřený doma, když máme možnost jít ven? 

Při výběru zahradního nábytku je důležité dopředu vědět, kam nábytek umístíte a k čemu bude sloužit. Pokud bude zahradní nábytek venku pod širým nebem,vybírejte z odolnějších materiálů např. tvrdé dřevo meranti, umělý ratan, plast nebo tahokov. Naopak když máte pergolu nebo zastřešenou terasu, je možno použít materiál choulostivější např. ratan. Je dobré si vše dopředu promyslet a pak začít kombinovat.

Zahradní nábytek zahradu nejen zútulní, ale poskytne nám i skvělé místo pro relaxaci nebo stolování. Někdy stačí jen vyměnit staré polštáře za nové s novým designem a hned vše vypadá lépe.

Stoly bychom měli vybírat zároveň se židlemi. A to proto, aby k sobě nejen ladily, ale aby šla židle pohodlně zasunout, měli jste dostatečný prostor a dosáhli jste pohodlně na věci na stole.  Můžete si vybrat jednotlivé díly nebo zahradní sety obsahující stoly a židle, které vše splňují.  Výhodou jsou stoly rozkládací, které přizpůsobíte počtu lidí.

Rádi se houpete nebo jen ležíte u bazénu na lehátku? Vše Vám zpříjemní polohovací zahradní lehátko nebo houpačka. Nevšední zajímavé designy a materiály působí velice příjemně a originálně.

V horkých letních dnech, kdy je Vám sluníčko až nepříjemné, stačí nad hlavou roztáhnout slunečník a naklonit si ho dle Vašich potřeb. Pomocí zahradních altánů nebo stanu si vytvoříte příjemné zázemí, kde můžete trávit čas jak v dešti, tak při letním slunci. A Vaši oslavu narozenin, nebo party pro přátele nemusíte rušit z důvodu nepříznivého počasí.

Důležitou a hlavně praktickou součástí Vaší zahrady by měl být úložný box, schováte do něj spoustu věcí, které zrovna nepotřebujete, ale chcete je mít po ruce.

Abychom mohli být venku až dlouho do večera, tak je dobré mít i vhodné venkovní osvětlení.  A pokud by teploty klesaly níže, než nám je milé, zapneme si zahradní topidlo.

Jezdíte rádi kempovat, nesmí Vám doma určitě chybět campingový skládací set, který snadno zabalíte a naložíte i do auta.

Jestliže bydlíte v paneláku a k dispozici máte na balkoně jen malé místečko, jsou vám k dispozici menší stoly, židle nebo křesílka. Odpolední káva na balkóně rozhodně zpříjemní den. Pokud máte méně místa a balkón slouží i k jiným účelům, pořiďte si nábytek skládací.

Zajisté byste se měli o svůj nábytek starat, měli byste ho chránit před deštěm, ale i prachem. Tudíž je dobré si na něj pořídit ochranné obaly a povrch dřevěného nábytku ošetřit pomocí olejů nebo sprejů.

×

Splátková kalkulačka ESSOX

Blog

Zobrazit více